Vissoep

Vissoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte manier om de restjes vis die je hebt over te gebruiken. Deze vissoep is een heerlijke combinatie van verse vis, groenten en kruiden. Het is een gezonde, smakelijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in plakjes

– 1 stengel bleekselderij, in plakjes

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 liter visbouillon

– 500 gram visfilet, in blokjes

– 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

– 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak 5 minuten.

2. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.

3. Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook.

4. Voeg de visfilet toe en kook 5 minuten.

5. Voeg de peterselie en basilicum toe en kook nog 2 minuten.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de soep met een stukje brood.

Vissoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven