Vissalade is een heerlijke, gezonde maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte combinatie van verschillende smaken en texturen. De basis van de salade bestaat uit verse vis, groenten en een lekkere dressing. In dit recept geven we je een stap-voor-stap handleiding om een heerlijke vissalade te maken.
Ingrediënten:
– 500 gram verse vis (bijvoorbeeld zalm, tonijn of kabeljauw)
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 rode ui, fijngehakt
– 1 komkommer, in blokjes gesneden
– 1 paprika, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel knoflookpoeder
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Leg de vis op een bakplaat en bestrijk deze met olijfolie.
3. Bak de vis in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.
4. Laat de vis afkoelen en snijd deze vervolgens in kleine stukjes.
5. Meng de tomaten, ui, komkommer en paprika in een grote kom.
6. Voeg de vis, olijfolie, citroensap, mosterd, honing, knoflookpoeder, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
7. Serveer de vissalade direct of laat deze afkoelen in de koelkast.
Eet smakelijk!