Vislasagne

Vislasagne is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van vis, saus en pasta. Deze vislasagne is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal smaken. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram visfilet (zalm, kabeljauw of andere vis naar keuze)

– 500 gram lasagnebladen

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 blik tomatenpuree

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 liter melk

– 50 gram boter

– 50 gram bloem

– 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak de visfilet in een koekenpan met wat olijfolie. Zet de vis apart.

3. Bak de uien en knoflook in dezelfde koekenpan.

4. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Maak een roux door de boter en bloem te verwarmen in een steelpan. Voeg de melk toe en roer tot een glad mengsel.

6. Voeg de saus toe aan de roux en roer tot een glad mengsel.

7. Voeg de vis toe aan de saus en roer goed door.

8. Vet een ovenschaal in en leg een laag lasagnebladen op de bodem.

9. Voeg een laag saus toe en verdeel deze gelijkmatig.

10. Leg hierop weer een laag lasagnebladen en voeg een laag saus toe.

11. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn.

12. Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.

13. Bak de lasagne in de oven gedurende 25-30 minuten.

14. Serveer de lasagne met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Vislasagne

Geef een reactie

Schuiven naar boven