Viskoekjes

Viskoekjes zijn een heerlijk en gezond alternatief voor de traditionele hamburger of hotdog. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden geserveerd als een snack of als een hoofdgerecht. In dit recept worden de viskoekjes gemaakt met zalm, maar je kunt ook andere vissoorten gebruiken. Deze viskoekjes zijn een lekkere manier om vis te eten en zijn een geweldige optie voor een gezonde maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram zalmfilet

– 2 eieren

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels paneermeel

– 1 eetlepel knoflookpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de zalmfilet in kleine stukjes.

3. Klop de eieren in een kom en voeg de bloem, paneermeel, knoflookpoeder, zout, peper, peterselie, olijfolie en citroensap toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de stukjes zalm toe aan het eimengsel en meng alles goed door elkaar.

5. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.

6. Neem een lepel en schep kleine porties van het mengsel op de bakplaat.

7. Bak de viskoekjes in de oven gedurende 15-20 minuten.

8. Serveer de viskoekjes warm met een salade of een saus naar keuze.

Viskoekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven