Soepballetjes

Soepballetjes zijn een heerlijke manier om je soep een extra smaak en textuur te geven. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden gemaakt met een verscheidenheid aan ingrediënten. In dit recept maken we soepballetjes met een combinatie van gehakt, ui, knoflook, ei, paneermeel en kruiden. Deze soepballetjes zijn heerlijk in een kom soep of als een bijgerecht.

Recept voor soepballetjes

Ingrediënten:

– 250 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ei
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt, de ui, knoflook, ei, paneermeel, paprikapoeder, zout en peper in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Bestrijk de balletjes met wat olijfolie.

5. Bak de balletjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

6. Serveer de soepballetjes warm met je favoriete soep.

Soepballetjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven