Boekweit

Boekweit is een heerlijk, veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Het is een goede bron van vezels, eiwitten en mineralen, waardoor het een gezonde en voedzame optie is voor elke maaltijd. In dit recept maken we boekweit met groenten en kruiden, waardoor het een heerlijke, smaakvolle maaltijd wordt.

Ingrediënten:

– 1 kopje boekweit
– 2 kopjes water
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 wortel, in plakjes
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de paprika, wortel, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder en zout toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de boekweit en het water toe en breng aan de kook.

5. Zet het vuur lager en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de boekweit met de groenten en kruiden. Geniet ervan!

Boekweit

Geef een reactie

Schuiven naar boven