Visballetjes

Visballetjes zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn lekker als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade. In dit recept maken we visballetjes met een knapperige korst en een zachte, smeuïge binnenkant. We gebruiken tarwebloem, eieren, paneermeel en een paar kruiden om de balletjes te maken. Deze visballetjes zijn een geweldige manier om vis te eten en zijn een leuke manier om kinderen aan vis te laten wennen.

Ingrediënten:

– 500 gram visfilet, in kleine stukjes gesneden

– 2 eieren

– 2 eetlepels tarwebloem

– 2 eetlepels paneermeel

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de visstukjes in een kom en voeg de eieren, tarwebloem, paneermeel, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe.

3. Meng alles goed door elkaar.

4. Neem een handvol van het vismengsel en vorm er balletjes van.

5. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bestrijk de balletjes met olijfolie.

7. Bak de balletjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

8. Serveer de visballetjes warm met een salade of als bijgerecht.

Visballetjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven