Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese soep die wordt gemaakt met aardappelen, groene kool en knoflook. Het is een heerlijke, voedzame soep die gemakkelijk te maken is. Deze versie van Caldo Verde is een klassieke, met een paar extra ingrediënten om het wat meer smaak te geven.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 uien, fijngesneden

– 4 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1/2 krop groene kool, fijngesneden

– 1 liter kippenbouillon

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 theelepel gedroogde oregano

– 1/2 theelepel gedroogde tijm

– 1/4 kopje olijven, fijngesneden

– 1/4 kopje kappertjes

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

2. Voeg de aardappelen, groene kool, kippenbouillon, paprikapoeder, zout, peper, oregano en tijm toe. Breng aan de kook en laat het 15 minuten koken.

3. Voeg de olijven, kappertjes en peterselie toe en laat nog 5 minuten koken.

4. Serveer de soep met een extra scheut olijfolie en wat versgeraspte Parmezaanse kaas.

Caldo verde

Geef een reactie

Schuiven naar boven