Vijgenbrood

Vijgenbrood is een heerlijk zoet brood dat heerlijk smaakt als ontbijt of als tussendoortje. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een heerlijk zoet brood dat je kunt serveren met boter, jam of honing. Hieronder volgt het recept voor vijgenbrood.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 ei
– 1/2 kopje melk
– 1 kopje vijgen, gehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom.

3. Voeg de gesmolten boter, ei en melk toe en meng tot een glad deeg.

4. Voeg de gehakte vijgen toe en meng goed.

5. Vet een bakvorm in en giet het deeg erin.

6. Bak het vijgenbrood gedurende 30-35 minuten in de oven.

7. Laat het vijgenbrood afkoelen en serveer.

Vijgenbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven