Verse ravioli

In dit recept maak je heerlijke verse ravioli met een vulling van ricotta en spinazie. De ravioli worden geserveerd met een knapperige botersaus en geroosterde pijnboompitten. Het is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 4 eieren
– 2 eetlepels olijfolie
– 250 gram ricotta
– 200 gram spinazie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
– 2 eetlepels boter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem met de eieren en olijfolie in een kom tot een stevig deeg. Kneed het deeg vervolgens 10 minuten op een met bloem bestoven werkblad.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3. Verwarm de ricotta in een pan en voeg de spinazie, knoflook, zout en peper toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Rol het deeg uit tot een dunne lap. Snijd de lap in vierkanten van ongeveer 5 cm.

5. Leg een theelepel van de ricotta-spinazie vulling op elk vierkant. Vouw de vierkanten dubbel en druk de randen goed aan met een vork.

6. Leg de ravioli op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met wat olijfolie. Bak de ravioli in de oven gedurende 15 minuten.

7. Verwarm de boter in een pan en voeg de geroosterde pijnboompitten toe. Laat de boter en pijnboompitten 2 minuten zachtjes koken.

8. Serveer de ravioli met de botersaus en geroosterde pijnboompitten.

Verse ravioli

Geef een reactie

Schuiven naar boven