Verse pasta maken

Pasta is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je zelf verse pasta kunt maken. Met deze pasta kun je allerlei lekkere gerechten maken, zoals spaghetti, lasagne of ravioli.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 eieren

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– Water

Bereidingswijze:

1. Doe de bloem in een kom en voeg het zout toe.

2. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg hier de eieren en olijfolie aan toe.

3. Kneed het deeg met je handen totdat het een soepel deeg is.

4. Voeg wat water toe als het deeg te droog is.

5. Kneed het deeg nog een paar minuten en verdeel het dan in twee gelijke stukken.

6. Rol het deeg met een deegroller uit tot een dunne plak.

7. Snijd de plakken in lange repen of vierkanten.

8. Kook de pasta in ruim kokend water met zout.

9. Laat de pasta al dente koken, ongeveer 5-7 minuten.

10. Giet de pasta af en serveer met je favoriete saus.

Eet smakelijk!

Verse pasta maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven