Venusschelpen

Venusschelpen zijn een heerlijke, smakelijke schaal- en schelpdier dat vaak wordt gebruikt in de Italiaanse keuken. Ze zijn eenvoudig te bereiden en hebben een heerlijke, zachte smaak. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke schelpdieren kunt bereiden met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 1 pond venusschelpen

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1/4 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kopje witte wijn

– 1/4 kopje kippenbouillon

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

– 1/4 kopje fijngehakte basilicum

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de venusschelpen toe en bak deze 2-3 minuten.

4. Voeg het zout, peper, witte wijn, kippenbouillon, peterselie, basilicum en Parmezaanse kaas toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel de venusschelpen over een ovenschaal en giet het sausje erover.

7. Bak de venusschelpen in de oven gedurende 15-20 minuten.

8. Serveer de venusschelpen warm met wat extra Parmezaanse kaas.

Venusschelpen

Geef een reactie

Schuiven naar boven