Venkel roerbakken

Venkel is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. Een van de lekkerste manieren om venkel te bereiden is door het te roerbakken. Roerbakken is een eenvoudige manier om de smaak van de venkel te versterken en het is ook nog eens gezond. In dit recept laten we je zien hoe je venkel kunt roerbakken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 venkelknollen, in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gedroogde oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de venkel toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten, of totdat de venkel zacht is.

3. Voeg het citroensap, knoflookpoeder, oregano, zout en peper toe en roerbak nog eens 2 minuten.

4. Serveer de venkel warm als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Venkel roerbakken

Geef een reactie

Schuiven naar boven