Shepherd pie

Shepherd’s Pie is een klassiek Engels gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke ovenschotel met een bodem van gehakt, groenten en kruiden, bedekt met een laag aardappelpuree. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat perfect is voor een weekavondmaaltijd. Hieronder volgt het recept voor Shepherd’s Pie.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 wortel, in kleine blokjes
– 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram aardappelen, geschild en gekookt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten koken.

5. Voeg de aardappelen toe en roer goed door.

6. Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree.

7. Bak de shepherd’s pie in de oven gedurende 25 minuten.

8. Serveer de shepherd’s pie met een frisse salade.

Shepherd pie

Geef een reactie

Schuiven naar boven