Veldertjes

Veldertjes zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel gerecht uit de Noord-Nederlandse keuken, dat bestaat uit aardappelen, uien, spek en kaas. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een paar stappen kunt bereiden. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke veldertjes kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen
– 1 ui
– 100 gram gerookt spek
– 100 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels boter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Pel en snipper de ui.

3. Verwarm de boter in een koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze glazig is.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze 5 minuten mee.

5. Voeg het spek toe en bak het geheel nog 5 minuten.

6. Voeg zout en peper naar smaak toe.

7. Verdeel het aardappelmengsel over 4 ovenvaste schaaltjes.

8. Bestrooi de veldertjes met de geraspte kaas.

9. Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak de veldertjes in ongeveer 15 minuten gaar.

10. Serveer de veldertjes warm.

Veldertjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven