Vegetarische soep

Vegetarische soep is een heerlijke, gezonde maaltijd die je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Deze vegetarische soep is een heerlijke combinatie van smaken en texturen, en het is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Dit recept is eenvoudig te maken en het is een geweldige manier om je maaltijd te beginnen.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in plakjes

– 1 stengel bleekselderij, in plakjes

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 liter groentebouillon

– 1 blikje kikkererwten, uitgelekt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje vers gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

2. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

3. Voeg de kikkererwten, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed. Laat de soep ongeveer 10 minuten koken.

4. Voeg de peterselie toe en roer goed. Laat de soep nog 5 minuten koken.

5. Serveer de soep met een stukje stokbrood of crackers. Geniet ervan!

Vegetarische soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven