Carbonara pasta

Carbonara pasta is een heerlijke Italiaanse maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een klassieker die je met een paar ingrediënten kunt maken. De basis van deze maaltijd bestaat uit spaghetti, eieren, Parmezaanse kaas, knoflook, peper en spek. Deze ingrediënten worden samengevoegd om een heerlijke saus te maken die je over de pasta kunt gieten. Hieronder volgt een recept voor carbonara pasta.

Ingrediënten:

– 250 gram spaghetti

– 2 eieren

– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 100 gram spek, in blokjes

– Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie en boter in een pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

3. Voeg de spekblokjes toe en bak deze gedurende 5 minuten.

4. Klop de eieren in een kom en voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met spek en knoflook. Roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de eiermengsel toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

7. Breng op smaak met zwarte peper.

8. Serveer de carbonara pasta direct.

Carbonara pasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven