Vegetarische kipstukjes

Vegetarische kipstukjes zijn een heerlijke manier om een gezonde maaltijd te bereiden. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden geserveerd met een verscheidenheid aan groenten en kruiden. In dit recept worden de vegetarische kipstukjes gebakken in een oven met een kruidige korst. De kipstukjes worden geserveerd met een frisse salade van komkommer, tomaat en rode ui. Dit is een heerlijke maaltijd die zowel vegetariërs als vleeseters zullen waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram vegetarische kipstukjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje paneermeel
– 1/4 kopje geraspte kaas

Voor de salade:

– 1 komkommer, in plakjes
– 1 tomaat, in plakjes
– 1 rode ui, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de vegetarische kipstukjes op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

3. Meng de paprikapoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kom en strooi over de kipstukjes.

4. Roer de paneermeel en geraspte kaas in een andere kom en strooi over de kipstukjes.

5. Bak de kipstukjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

6. Terwijl de kipstukjes bakken, maak de salade. Meng de komkommer, tomaat en rode ui in een kom. Voeg de olijfolie, citroensap, zout en peper toe en meng goed.

7. Serveer de kipstukjes met de salade.

Vegetarische kipstukjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven