Vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een klassieker die al eeuwenlang wordt gegeten in veel landen. Deze versie is een gezonde, vegetarische variant die gevuld is met groenten, erwten en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in blokjes gesneden

– 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 blikje erwten (400 gram)

– 1 liter groentebouillon

– 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

2. Voeg de komijnpoeder, kurkuma en paprikapoeder toe en bak nog een minuut.

3. Voeg de erwten, groentebouillon en peterselie toe en breng aan de kook.

4. Laat de soep zachtjes koken gedurende ongeveer 20 minuten, of tot de erwten gaar zijn.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met wat extra peterselie en een lepel yoghurt.

Eet smakelijk!

Vegetarische erwtensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven