Flammkuchen zalm

Flammkuchen is een traditioneel gerecht uit de Elzas, een regio in het zuiden van Duitsland. Het is een dunne, krokante pizza-achtige taart met een dunne bodem en een topping van kaas, spek en uien. Deze versie met zalm is een heerlijke variatie op het klassieke recept.

Ingrediënten:

– 1 pakje flammkuchen deeg
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 200 gram gerookte zalm, in stukjes
– 2 eetlepels crème fraîche
– 2 eetlepels geraspte kaas
– 1 eetlepel dille, fijngesneden
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

2. Rol het flammkuchen deeg uit op een met bloem bestoven bakplaat.

3. Verdeel de olijfolie over het deeg en bestrooi met de ui.

4. Verdeel de zalm over het deeg en bestrijk met de crème fraîche.

5. Bestrooi met de geraspte kaas en de dille.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Bak de flammkuchen in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn.

8. Serveer de flammkuchen warm.

Flammkuchen zalm

Geef een reactie

Schuiven naar boven