Lángos

Lángos is een Hongaarse specialiteit die bestaat uit een platte, gebakken deegschijf. Het is een heerlijk, knapperig gerecht dat vaak wordt geserveerd met verschillende toppings. In dit recept leer je hoe je een heerlijke lángos kunt maken met een knapperige korst en een zachte, luchtige binnenkant.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 eetlepels gedroogde gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

– Olijfolie om te bakken

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie en het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

3. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

5. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne schijf.

6. Leg de schijven op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de lángos in de oven gedurende 10-15 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

8. Serveer de lángos met je favoriete toppings.

Lángos

Geef een reactie

Schuiven naar boven