Vegetarische boerenkool

Vegetarische boerenkool is een heerlijke, gezonde maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Deze vegetarische boerenkool is een lekkere combinatie van boerenkool, ui, knoflook, paprika, tomaten en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram boerenkool
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten.

3. Voeg de paprika, tomaten, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en bak nog eens 2-3 minuten.

4. Voeg de boerenkool toe en bak nog eens 5-7 minuten, of totdat de boerenkool gaar is.

5. Verdeel de boerenkool over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de boerenkool gedurende 15-20 minuten, of totdat de boerenkool goudbruin is.

6. Serveer de boerenkool met een lekker stukje brood. Enjoy!

Vegetarische boerenkool

Geef een reactie

Schuiven naar boven