Vegetarische bloemkool is een heerlijke en gezonde maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker en voedzaam gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. In dit recept gebruiken we een combinatie van kruiden, groenten en kaas om een heerlijke vegetarische bloemkool te maken.
Ingrediënten:
– 1 bloemkool
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 1/4 kopje peterselie, fijngesneden
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg ze op een bakplaat.
3. Besprenkel de bloemkool met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
4. Bak de bloemkool in de oven gedurende 20 minuten.
5. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze gedurende 5 minuten.
6. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog eens 2 minuten.
7. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door.
8. Haal de bloemkool uit de oven en voeg de kaasmengsel toe.
9. Bestrooi met de peterselie en serveer.