Vegan gebak

Vegan gebak is een heerlijke manier om te genieten van een lekker dessert zonder dierlijke producten. Met de juiste ingrediënten en een beetje creativiteit kun je een heerlijk vegan gebak maken dat net zo lekker is als gebak met dierlijke producten. In dit recept laten we je zien hoe je een vegan chocoladecake kunt maken die heerlijk smaakt en ook nog eens gezond is.

Ingrediënten:

– 2 kopjes tarwebloem
– 1 kopje kokosbloesemsuiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje plantaardige olie
– 1 kopje plantaardige melk
– 1/2 kopje cacaopoeder
– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom de tarwebloem, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en zout.

3. Voeg de plantaardige olie, plantaardige melk, cacaopoeder en vanille-extract toe en meng alles goed door elkaar.

4. Vet een cakevorm in met wat plantaardige olie en giet het beslag in de vorm.

5. Bak de cake in de oven gedurende 25-30 minuten.

6. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.

7. Serveer de cake met wat plantaardige slagroom of vegan ijs.

Geniet van je vegan chocoladecake!

Vegan gebak

Geef een reactie

Schuiven naar boven