Vegan couscous

Vegan couscous is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Het is een perfecte optie voor veganisten en vegetariërs, maar ook voor iedereen die op zoek is naar een lekkere, gezonde maaltijd. In dit recept gebruiken we kikkererwten, paprika, courgette, ui, knoflook, komijn, koriander, olijfolie en couscous om een heerlijke vegan couscous te maken.

Ingrediënten:

– 200 gram kikkererwten
– 1 paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 gram couscous
– 400 ml water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de kikkererwten, paprika, courgette, ui, knoflook, komijn, koriander en olijfolie in een ovenschaal en meng alles goed door elkaar.

3. Zet de ovenschaal in de oven en bak de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.

4. Breng ondertussen 400 ml water aan de kook in een pan.

5. Voeg de couscous toe aan het kokende water en laat het 5 minuten koken.

6. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de couscous toe aan de groenten.

7. Meng alles goed door elkaar en serveer de vegan couscous direct.

Vegan couscous

Geef een reactie

Schuiven naar boven