Vega shoarma

Vega shoarma is een heerlijke vegetarische variant op de klassieke shoarma. Het is een lekkere en gezonde maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit recept gebruiken we een combinatie van kikkererwten, kruiden en specerijen om een smaakvolle vega shoarma te maken. Serveer de vega shoarma met een salade, rijst of gebakken aardappelen voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 blikken kikkererwten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Giet de kikkererwten af en spoel ze af met koud water. Laat de kikkererwten uitlekken.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan.

4. Voeg de kikkererwten toe en roerbak deze voor ongeveer 5 minuten.

5. Voeg de kruiden en specerijen toe en roerbak nog een paar minuten.

6. Verdeel de kikkererwten over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de vega shoarma gedurende 20 minuten.

7. Serveer de vega shoarma met een salade, rijst of gebakken aardappelen.

Vega shoarma

Geef een reactie

Schuiven naar boven