Vega lasagne

Vega lasagne is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Deze vega lasagne is een heerlijke, gezonde maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Het is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten te krijgen, terwijl je ook geniet van een smakelijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram vega gehakt
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 theelepel suiker
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel uienpoeder
– 1/2 theelepel chilipeper
– 1/2 theelepel komijn

– 500 gram lasagnebladen
– 500 ml groentebouillon
– 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een grote koekenpan met wat olie en voeg het vega gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is.

3. Voeg de uien en knoflook toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout, peper, suiker, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipeper en komijn toe en roer goed door. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel nog eens 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door.

7. Leg een laag lasagnebladen in een ovenschaal.

8. Voeg een laag van het gehaktmengsel toe en bedek met een laag lasagnebladen.

9. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn.

10. Bestrooi de bovenkant met wat extra geraspte kaas.

11. Bak de lasagne in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

12. Laat de lasagne 5 minuten afkoelen voordat je deze serveert.

Eet smakelijk!

Vega lasagne

Geef een reactie

Schuiven naar boven