Vega kipstukjes

Vega kipstukjes zijn een heerlijke en gezonde manier om je maaltijd te verrijken. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en kunnen worden geserveerd met een verscheidenheid aan groenten en sauzen. In dit recept worden de vega kipstukjes gebakken in een oven met een kruidige korst. De kipstukjes worden geserveerd met een frisse salade en een knapperige komkommerdressing. Dit recept is een geweldige manier om je maaltijd te verrijken met een gezonde en smaakvolle optie.

Ingrediënten:

– 500 gram vega kipstukjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Voor de salade:

– 2 komkommers, in plakjes gesneden
– 1 rode ui, in ringen gesneden
– 1/2 kopje fijngesneden peterselie
– 1/2 kopje fijngesneden koriander

Voor de dressing:

– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de vega kipstukjes op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

3. Meng de paprikapoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kom en strooi over de kipstukjes.

4. Bak de kipstukjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Terwijl de kipstukjes bakken, maak je de salade. Meng de komkommers, rode ui, peterselie en koriander in een kom.

6. Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kom te mengen.

7. Serveer de kipstukjes met de salade en de dressing.

Vega kipstukjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven