Vega burgers

Veggie burgers zijn een heerlijke manier om je maaltijd een gezonde twist te geven. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden geserveerd met een verscheidenheid aan toppings. In dit recept maken we vega burgers met een knapperige korst en een heerlijke smaak. We gebruiken een combinatie van verschillende groenten, kruiden en noten om de burgers een unieke smaak te geven. Deze vega burgers zijn een geweldige optie voor een gezonde maaltijd of snack.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte quinoa
– 1 kopje gesneden wortel
– 1 kopje gesneden ui
– 1 kopje gesneden champignons
– 1 kopje gesneden paprika
– 1 kopje gesneden spinazie
– 1 ei
– 1/2 kopje gemalen noten
– 1/4 kopje panko broodkruimels
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Doe de quinoa, wortel, ui, champignons, paprika en spinazie in een grote kom en meng goed.

3. Voeg het ei, de gemalen noten, de panko broodkruimels, knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en meng alles goed.

4. Maak met je handen 8 burgers van het mengsel.

5. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak de burgers in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

7. Serveer de burgers met je favoriete toppings. Geniet ervan!

Vega burgers

Geef een reactie

Schuiven naar boven