Vega balletjes

Vega balletjes zijn een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden geserveerd als een hoofdgerecht, bijgerecht of snack. In dit recept worden vega balletjes gemaakt met een combinatie van kikkererwten, groenten, kruiden en noten. Deze vega balletjes zijn heerlijk met een salade of als bijgerecht bij een maaltijd. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte kikkererwten
– 1 kopje gesneden wortel
– 1 kopje gesneden ui
– 1 kopje gesneden paprika
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels koriander
– 2 eetlepels peterselie
– 2 eetlepels gemalen komijn
– 2 eetlepels gemalen koriander
– 2 eetlepels gemalen knoflook
– 1/2 kopje gemalen noten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de kikkererwten, wortel, ui en paprika in een grote kom en meng goed.

3. Voeg de olijfolie, koriander, peterselie, komijn, koriander, knoflook en noten toe en meng goed.

4. Maak kleine balletjes van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Bak de balletjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

6. Serveer de vega balletjes warm met een salade of als bijgerecht bij een maaltijd.

Vega balletjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven