Varkensvlees

Varkensvlees is een veelgebruikt ingrediënt in veel verschillende gerechten. Het is een veelzijdig vlees dat gemakkelijk te bereiden is en een heerlijke smaak heeft. In dit recept gebruiken we varkensvlees om een heerlijke maaltijd te maken. We combineren het varkensvlees met knoflook, uien, paprika, tomaten en kruiden om een smaakvolle saus te maken. We serveren het varkensvlees met rijst of aardappelen.

Ingrediënten:

– 500 gram varkensvlees

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 ui, gesnipperd

– 1 rode paprika, in blokjes

– 2 tomaten, in blokjes

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui tot deze glazig is.

3. Voeg het varkensvlees toe en bak het vlees aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de knoflook, paprika, tomaten, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten mee.

5. Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng het geheel op smaak met wat extra zout en peper.

7. Verdeel het varkensvlees over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het vlees in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Haal de schaal uit de oven en garneer het varkensvlees met de gehakte peterselie.

9. Serveer het varkensvlees met rijst of aardappelen.

Varkensvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven