Sukadelapjes

Sukadelapjes zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een lekker en gezond alternatief voor vlees en een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. In dit recept gebruiken we sukadelappen, uien, paprika, knoflook, tomatenpuree en kruiden om een heerlijke maaltijd te maken. Dit gerecht is perfect als lunch of als avondmaaltijd. Laat je fantasie de vrije loop en voeg wat extra ingrediënten toe om het gerecht nog lekkerder te maken.

Ingrediënten:

– 2 sukadelappen
– 1 ui, fijngesneden
– 1 paprika, in blokjes
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui op middelhoog vuur tot deze glazig is.

3. Voeg de paprika, knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder, oregano en tijm toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de sukadelappen toe en bak nog een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de sukadelapjes in ongeveer 20 minuten gaar.

6. Serveer de sukadelapjes met wat extra olijfolie en wat verse kruiden. Eet smakelijk!

Sukadelapjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven