Kaassouffle

Kaassouffle is een heerlijk gerecht dat een perfecte combinatie is van luchtigheid en smaak. Het is een klassieker die al jarenlang wordt geserveerd in restaurants en thuis. In dit recept leer je hoe je een heerlijke kaassouffle kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 kop melk

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 theelepel nootmuskaat

– 2 kopjes geraspte kaas

– 4 eieren, gesplitst

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer tot het een glad mengsel is.

3. Voeg de melk toe en kook het mengsel op middelhoog vuur, terwijl je het constant roert.

4. Voeg het zout, de peper en de nootmuskaat toe en roer tot het een glad mengsel is.

5. Voeg de kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.

6. Verwijder de pan van het vuur en voeg de eierdooiers toe. Roer tot het een glad mengsel is.

7. Klop de eiwitten in een kom tot stijve pieken.

8. Voeg de eiwitten toe aan het kaasmengsel en roer voorzichtig tot het een glad mengsel is.

9. Voeg de peterselie toe en roer voorzichtig.

10. Vet een ovenschaal in met boter en giet het kaasmengsel in de ovenschaal.

11. Bak de kaassouffle in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de souffle goudbruin is.

12. Serveer de kaassouffle warm.

Kaassouffle

Geef een reactie

Schuiven naar boven