Varkenspoot

Varkenspoot is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een eenvoudig gerecht dat veel smaak heeft en dat gemakkelijk te bereiden is. In dit recept wordt de varkenspoot gekookt in een kruidige saus met uien, knoflook, tomaten en kruiden. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Ingredi├źnten:

– 2 varkenspoten
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de varkenspoten in een ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper.

3. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

4. Voeg de tomaten, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Giet de saus over de varkenspoten en zet de ovenschaal in de oven. Bak de varkenspoten gedurende 45 minuten.

6. Serveer de varkenspoten met de saus en geniet van het heerlijke gerecht.

Varkenspoot

Geef een reactie

Schuiven naar boven