Varkensnek

Varkensnek is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid in veel Europese landen. Het is een heerlijke combinatie van varkensvlees, groenten en kruiden die samen een smakelijke maaltijd vormen. In dit recept leer je hoe je een heerlijke varkensnek kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kg varkensnek
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 eetlepel bloem
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 kopje witte wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan.

3. Voeg de ui, knoflook, wortel, selderij, laurierblaadjes en tijm toe en bak de groenten 5 minuten.

4. Voeg de varkensnek toe en bak het vlees aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de bloem, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

6. Voeg de witte wijn toe en laat het geheel 10 minuten sudderen.

7. Doe het vlees en de groenten in een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

8. Bak de varkensnek in de oven gedurende 1 uur.

9. Serveer de varkensnek met aardappelpuree of rijst.

Varkensnek

Geef een reactie

Schuiven naar boven