Varkenslever

Varkenslever is een heerlijk gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de lever gebakken met knoflook, ui en paprika. Het resultaat is een smakelijke, sappige maaltijd die je met een salade of aardappelen kunt serveren.

Ingrediënten:

– 500 gram varkenslever
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de varkenslever in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook, ui en paprika toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten.

4. Voeg de plakjes varkenslever toe en bak deze ongeveer 5 minuten.

5. Bestrooi de lever met paprikapoeder, zout en peper.

6. Verdeel de lever met groenten over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de lever ongeveer 10 minuten.

7. Serveer de varkenslever met een salade of aardappelen.

Varkenslever

Geef een reactie

Schuiven naar boven