Varkenshaaspuntjes

Varkenshaaspuntjes zijn een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker en gezond alternatief voor varkensvlees en het is ook nog eens eenvoudig te bereiden. In dit recept gebruiken we kruiden en specerijen om de smaak te versterken. De varkenshaaspuntjes zijn heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 500 gram varkenshaaspuntjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 2 eetlepels gehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten totdat deze zacht is.

3. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de varkenshaaspuntjes toe en bak gedurende 5 minuten.

5. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

6. Voeg de gehakte peterselie en koriander toe en roer goed door.

7. Verdeel het varkenshaaspuntjesmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak gedurende 20 minuten.

8. Serveer de varkenshaaspuntjes met rijst of aardappelen.

Varkenshaaspuntjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven