Varkenshaas champignons

Varkenshaas met champignons is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een perfecte combinatie van smaken en het is ook nog eens gezond. De champignons geven het gerecht een heerlijke smaak en de varkenshaas is mals en sappig. Dit recept is een echte aanrader voor iedereen die van een lekker en gezond gerecht houdt.

Ingrediënten:

– 2 varkenshaasjes
– 200 gram champignons
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui tot deze glazig is.

3. Voeg de knoflook, peterselie, tijm, oregano en paprikapoeder toe en bak nog een paar minuten mee.

4. Voeg de champignons toe en bak nog een paar minuten mee.

5. Voeg de boter toe en laat de boter smelten.

6. Leg de varkenshaasjes in een ovenschaal en giet de champignons en boter erover.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Zet de ovenschaal in de oven en bak de varkenshaasjes in ongeveer 20 minuten gaar.

9. Serveer de varkenshaas met champignons met een salade of aardappelpuree.

Varkenshaas champignons

Geef een reactie

Schuiven naar boven