Varkensfilet

Varkensfilet is een heerlijk stuk vlees dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de varkensfilet gebakken in een heerlijke saus van knoflook, ui, paprika en tomaten. Het resultaat is een smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 varkensfilets
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui tot deze glazig is.

3. Voeg de knoflook, paprika, tomatenblokjes, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Leg de varkensfilets in een ovenschaal en giet de saus erover.

5. Bak de varkensfilets in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de filets gaar zijn.

6. Serveer de varkensfilets met de saus en eventueel wat aardappelpuree of rijst.

Varkensfilet

Geef een reactie

Schuiven naar boven