Van stoofperen uit grootmoederstijd

Stoofperen uit grootmoederstijd is een heerlijk, traditioneel dessert dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig recept dat een zoete, romige smaak heeft. Het is een perfecte manier om de herinneringen aan je grootmoeder levend te houden. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 4 peren, geschild en in stukken gesneden
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels boter
– 1/2 kopje water
– 1/4 kopje room
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Plaats de peren in een ovenschaal en strooi er de suiker over.

3. Smelt de boter in een kleine pan en voeg het water toe.

4. Giet het mengsel over de peren en voeg de room toe.

5. Bestrooi met kaneel en zet de schaal in de oven.

6. Bak de stoofperen gedurende 30 minuten.

7. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs.

Van stoofperen uit grootmoederstijd

Geef een reactie

Schuiven naar boven