Uierboord

Uierboord is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijk, smakelijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het bestaat uit een stuk rundvlees dat wordt gekookt in een saus van uien, kruiden en bouillon. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor uierboord.

Ingrediënten:

– 1 kg rundvlees
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels rozemarijn
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 koppen runderbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan.

3. Voeg het rundvlees toe en bak het aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de uien, knoflook, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten.

5. Voeg de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.

7. Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal.

8. Giet de saus over het vlees en zet het gerecht in de oven.

9. Bak het gerecht in ongeveer 45 minuten gaar.

10. Serveer de uierboord met aardappelpuree en groente naar keuze.

Eet smakelijk!

Uierboord

Geef een reactie

Schuiven naar boven