Sate ajam

Sate ajam is een heerlijke Indonesische gerecht dat bestaat uit kipfilet gekruid met kruiden en geserveerd met een zoete pindasaus. Het is een populaire snack in Indonesië en wordt vaak gegeten als lunch of als bijgerecht. In dit recept leer je hoe je zelf sate ajam kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet

– 2 eetlepels ketoembar
– 2 eetlepels koriander
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels sambal oelek
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels limoensap

Voor de pindasaus:

– 200 gram pindakaas
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 eetlepels limoensap
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sambal oelek

Bereidingswijze:

1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en leg deze in een kom.

2. Voeg de ketoembar, koriander, gemberpoeder, knoflookpoeder, sambal oelek, bruine suiker, ketjap manis, olie en limoensap toe aan de kip en meng alles goed door elkaar. Laat de kip minstens een uur marineren.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

4. Leg de kip op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de kip in ongeveer 20 minuten gaar.

5. Maak ondertussen de pindasaus. Meng de pindakaas, bruine suiker, limoensap, ketjap manis en sambal oelek in een kom. Roer alles goed door elkaar.

6. Haal de kip uit de oven en serveer deze met de pindasaus.

Eet smakelijk!

Sate ajam

Geef een reactie

Schuiven naar boven