Uientaart

Uientaart is een heerlijk en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van zoete uien, knapperige bladerdeeg en een romige kaassaus. Het is een geweldige manier om een maaltijd te maken die zowel lekker als voedzaam is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke uientaart kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 grote uien, gesnipperd
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 kop melk
– 1 kop geraspte kaas
– 1 pakje bladerdeeg
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de uien toe en bak ze ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

3. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de melk toe en kook het mengsel ongeveer 5 minuten, of tot het dikker wordt.

4. Voeg de kaas toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.

5. Leg de bladerdeeg in een ovenschaal en giet het uienmengsel erover.

6. Bak de taart ongeveer 25 minuten, of tot de bladerdeeg goudbruin is.

7. Laat de taart afkoelen en serveer warm.

Uientaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven