Uien chutney

Uien chutney is een heerlijke, zoete en pittige saus die perfect is als dip of als smaakmaker voor allerlei gerechten. Deze chutney is gemaakt met uien, suiker, azijn, kruiden en specerijen. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Hieronder staat het recept voor uien chutney.

Ingrediënten:

– 2 grote uien, gesnipperd

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels bruine suiker

– 2 eetlepels appelazijn

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel gemalen peper

– 1 theelepel gedroogde chilipeper

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

2. Voeg de suiker, azijn, kruiden en specerijen toe en roer goed.

3. Laat de chutney op laag vuur koken tot de uien zacht zijn en de saus dikker wordt. Roer af en toe.

4. Laat de chutney afkoelen en bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Eet smakelijk!

Uien chutney

Geef een reactie

Schuiven naar boven