Udon noodles

Udon noodles zijn een Japanse specialiteit die al eeuwenlang wordt gegeten. Ze zijn gemaakt van tarwebloem en hebben een stevige, chewy textuur. Udon noodles zijn een veelzijdige ingrediënt die je kunt gebruiken in allerlei gerechten. In dit recept maken we een heerlijke udon noodle schotel met kip, groenten en een lekkere saus. Dit gerecht is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten. Laat je inspireren en geniet van deze smakelijke udon noodle schotel!

Ingrediënten:

– 200 gram udon noodles

– 2 kippenbouten

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 paprika, in blokjes

– 1 wortel, in plakjes

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstazijn

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel honing

– 1 eetlepel sesamzaadjes

– Olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de udon noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit een scheut olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de kipbouten toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de ui, knoflook, paprika en wortel toe en bak deze nog een paar minuten mee.

4. Voeg de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, honing en sesamzaadjes toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de udon noodles toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de udon noodle schotel met wat extra sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Udon noodles

Geef een reactie

Schuiven naar boven