Tzaziki

Tzaziki is een Grieks gerecht dat bestaat uit yoghurt, komkommer, knoflook en olijfolie. Het is een heerlijke, frisse dip die perfect is als bijgerecht of als saus voor gegrilde vlees- of visgerechten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke tzaziki kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram Griekse yoghurt

– 1 komkommer

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel dille

– 1 theelepel citroensap

Bereidingswijze:

1. Schil de komkommer en snijd deze in kleine stukjes.

2. Doe de komkommerstukjes in een zeef en druk het overtollige vocht eruit.

3. Doe de komkommerstukjes in een kom en voeg de knoflook, olijfolie, zout, peper, dille en citroensap toe.

4. Roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de yoghurt toe en roer alles nogmaals goed door elkaar.

6. Breng de tzaziki op smaak met extra zout en peper naar smaak.

7. Serveer de tzaziki met gegrilde vlees- of visgerechten.

Tzaziki

Geef een reactie

Schuiven naar boven