Spinazie a la creme

Spinazie a la creme is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke combinatie van spinazie, room en kaas die een heerlijke smaak en textuur geeft. In dit recept leer je hoe je deze klassieker kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram spinazie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 kopje melk
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Spoel de spinazie af en laat het uitlekken.

3. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed en laat het een paar minuten koken.

4. Voeg de melk toe en roer goed. Laat het mengsel een paar minuten koken.

5. Voeg de spinazie toe en roer goed. Laat het mengsel nog een paar minuten koken.

6. Voeg de kaas, zout en peper toe en roer goed.

7. Giet het mengsel in een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het gerecht gedurende 20 minuten.

8. Serveer de spinazie a la creme warm.

Spinazie a la creme

Geef een reactie

Schuiven naar boven