Turkse pizza

Turkse pizza is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van Turkse ingrediënten, zoals gehakt, kaas, uien en paprika, die samen worden gebakken op een krokant deeg. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle pizza die je helemaal naar je eigen smaak kunt maken. Hieronder volgt een recept voor Turkse pizza.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 paprika’s, in kleine stukjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 200 gram geraspte kaas
– 500 gram pizza deeg

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak het gehakt in een koekenpan en voeg de uien, paprika’s, knoflook, tomatenpuree, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

3. Rol het pizza deeg uit op een met bloem bestoven bakplaat.

4. Verdeel het gehaktmengsel over het deeg en strooi de geraspte kaas erover.

5. Bak de pizza in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

6. Serveer de Turkse pizza warm.

Turkse pizza

Geef een reactie

Schuiven naar boven