Turkse pide

Turkse pide is een heerlijke Turkse pizza die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Turkse snack die je kunt eten als lunch, diner of als tussendoortje. Het is een kruidige pizza met een krokant deeg en een heerlijke vulling. In dit recept leer je hoe je een heerlijke Turkse pide kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 theelepels gist

– 300 ml lauw water

– Vulling naar keuze (bijvoorbeeld gehakt, kaas, ui, paprika, tomaat, etc.)

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en kneed het deeg met je handen.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het een soepel deeg is.

4. Laat het deeg 30 minuten rusten.

5. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk uit tot een dunne plak.

6. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Verdeel de vulling over de plakken.

8. Bak de pide in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 15-20 minuten.

9. Serveer de Turkse pide warm.

Eet smakelijk!

Turkse pide

Geef een reactie

Schuiven naar boven