Turkse kofte

Turkse kofte is een heerlijk gerecht dat veel in Turkije wordt gegeten. Het is een gerecht dat bestaat uit gehaktballetjes gemaakt van lams- of rundvlees, kruiden en specerijen. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Hieronder volgt een recept voor Turkse kofte.

Ingrediënten:

– 500 gram lams- of rundvlees
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het vlees in een kom en voeg de ui, knoflook, komijn, paprikapoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Maak met je handen kleine balletjes van het vleesmengsel.

4. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Bestrijk de balletjes met olijfolie en bestrooi met peterselie.

6. Bak de balletjes in de oven gedurende 20 minuten.

7. Serveer de Turkse kofte met salade en rijst.

Turkse kofte

Geef een reactie

Schuiven naar boven